El nombre de subscripcions a plataformes i d’oients de ràdio per internet segueix en augment a Catalunya

  • Les dades publicades al BIAC corresponents al primer quadrimestre de 2022 deixen constància d’un nou increment d’oients a través d’internet, especialment entre els joves.
  • El nombre de subscripcions a plataformes com Netflix o Filmin també segueix creixent.

Las estadístiques d’abonaments a plataformes audiovisuals com ara Netflix, HBO Max, Filmin o Amazon Prime Video segueix en augment a Catalunya. Les dades varen ser publicades al Butlletí d’Informació sobre l’audiovisual a Catalunya (BIAC) corresponent al primer quadrimestre de 2022, i deixen constància de que actualment al territori hi ha més 10 milions de subscripcions a serveis d’aquest tipus. Això representa un creixement de gairebé un 23,5% més respecte de les registrades a 2021.

Tanmateix, la radiofonia segueix gaudint de bona salut, en especial a través de la xarxa. 4 de cada 10 internautes son oients de pòdcasts amb regularitat. Això explica en bona part el nou increment d’oients de ràdio a través d’internet, especialment entre els mes joves. En dades globals, l’increment en escoltes via streaming creix fins a un 35%, i un 69% en oients de pòdcasts. El passat any, el territori català va enregistrar 628.000 oients de ràdio per streaming i 240.000 oients de ràdio via pòdcasts.

Les dades es varen fer públiques a través de Xevi Xirgo, antic director del diari El Punt Avui i actual president del president del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), a l’acte d’inauguració del Mercat Audiovisual de Catalunya. L’increment mes destacable, segons va explicar Xirgo es dona a la franja d’edat de entre 25 i 44 anys. Els oients que més pòdcasts escolten, per altra banda, son els menors de 25 anys.

Comparte esta noticia en redes sociales:
Quizá te interese:
Ofertas de Empleo

Ofertas de Empleo

Actualización diaria de ofertas de empleo, becas, concursos, premios.

En Portada

Síguenos en Twitter

bloque-newsletter

Suscríbete a nuestra Newsletter

Recibe en tu correo electrónico las noticias destacadas de Aragón

Quiénes Somos